Preminuo blistavi um, Nobelovac Džon Neš

Izvor: B92, 24.Maj.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo "blistavi um", Nobelovac Džon Neš

Matematički genije i nobelovac Džon Neš (86), po čijem životu je snimljen Oskarom nagrađeni film "Blistavi um" (2001), poginuo je zajedno sa suprugom Alsicijom (82) u saobraćajnoj nesreći u Nju Džerziju, javlja televizija ABC Njuz.

Kako prenosi Rojters, par se nalazio u taksiju čiji je vozač izgubio kontrolu i udario o železničku rampu.

Film "Blistavi um", u kom je Rasel Krou igrao glavnu ulogu, za koju je nominovan za Oskara, opisuje dugogodišnju Nešovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << borbu sa šizofrenijom.

Australijski glumac je danas napisao na Tviteru da je zatečen vešću o smrti Neša i njegove supruge.

"Neverovatan par. Bistavi umovi, blistava srca", naveo je Krou.

Neš, profesor Prinston univerziteta, osvojio je Nobelovu nagradu za ekonomiju 1994.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo "blistavi um", nobelovac Džon Neš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2015

Matematički genije i nobelovac Džon Neš (86), po čijem životu je snimljen Oskarom nagrađeni film "Blistavi um" (2001), poginuo je zajedno sa suprugom Alsicijom (82) u saobraćajnoj nesreći u Nju Džerziju, javlja televizija ABC Njuz...Kako prenosi Rojters, par se nalazio u taksiju čiji je vozač...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poginuo "blistavi um", nobelovac Džon Neš

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2015

Matematički genije i nobelovac Džon Neš (86), po čijem životu je snimljen Oskarom nagrađeni film "Blistavi um" (2001), poginuo je zajedno sa suprugom Alsiijom (82) u saobraćajnoj nesreći u Nju Džersiju, javlja televizija ABC Njuz...Kako prenosi Rojters, par se nalazio u taksiju čiji je vozač...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.