Podzemlje nudi pomoć da se nađe ubica

Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podzemlje nudi pomoć da se nađe ubica

Hrvatske tajne službe i policija već su tri dana i noći na nogama, međutim, istraga ubistva Ivane Hodak, ćerke advokata Vladimira Zagorca umešanog u ratno profiterstvo, još tapka u mestu i nema ni indicija ko bi mogao biti ubica, a još manje ko je naručilac gnusnog zločina. Do juče je u okviru istrage saslušano 130 ljudi.

Svi se slažu da se radi o profesionalno izvedenoj likvidaciji koja nije mogla da se obavi bez hrvatskog podzemlja i „domaće logistike". Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u delu hrvatskog podzemlja zavladala panika, jer su prekršeni „domaći mafijaški kodeksi" koji nalažu da se ne ubijaju članovi porodica. Zato, tvrde upućeni, policiji čak i pojedinci iz podzemlja nude pomoć u istrazi.

Oglasila se i porodica Hrvoja Petrača, koga najčešće prozivaju kao mogućeg naručioca ubistva zbog ljutog neprijateljstva sa Zagorcem. U otvorenom pismu javnosti Petračova supruga Alica i sin Novica odbacili su „insinuacije i optužbe" i poručili da duboko saosećaju sa porodicom Ivane Hodak.

Majka Ivane Hodak požalila se da je prvi policajac nakon ubistva došao na lice mesta tek za 20 minuta, a hitna pomoć za 40, i da je Ivana ležala četiri časa na stepeništu zgrade dok nije završen prvi deo istrage.

Predsednik Stipe Mesić sazvao je za petak sednicu Veća za nacionalnu sigurnost, na kojoj će se raspravljati o bezbednosnoj situaciji u zemlji.

Vlast i mafija jedna porodica

Na transparentu koji su nosili građani koji su u utorak uveče protestovali u Rijeci pisalo je: „Sanaderu, smesta smeni sebe!", a na zagrebačkom Cvjetnom trgu, na kojem se okupilo nekoliko stotina građana da bi zapalilo sveće za Ivanu Hodak, te najavilo borbu protiv mafije u Hrvatskoj, neko je izlepio plakate i delio letke na kojima su se, uz krupni naslov „Jedna obitelj" (porodica), nalazile fotografije Ive Sanadera, novinara Ive Pukanića, Stipe Mesića, Hrvoja Petrača, Vladimira Zagorca i gradonačelnika Milana Bandića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska i dalje u znaku ubistva Ivane Hodak

Izvor: Kurir, 08.Okt.2008, 17:37

ZAGREB, 8. oktobra (Tanjug) - Hrvatska policija i dalje traga za ubicom Ivane Hodak, kćerke poznatog advokata Zvonimira Hodaka, tako da je do sada salušala više od sto ljudi, a zatraženi su i snimci svih kamera s vladinih zgrada pored kojih je ubica, navodno, otrčao s mesta zločina. Hodak je advokat...

Nastavak na Kurir...

Zagrebačka „Magla“ prati Jocu Amsterdama

Izvor: Politika, 09.Okt.2008

Donedavni mladić ubijene Ivane Hodak poslovno je kontaktirao s Uglješom Aranitovićem, nedavno ubijenim kumom Sretena Jocića, kojeg inače, hrvatska policija ima „na oku“ ..Od našeg stalnog dopisnika..Zagreb, 9. oktobra – Istraga oko ubistva Ivane Hodak, ćerke advokata Zvonimira Hodaka...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.