Podgorički Viši sud privremeno oduzeo imovinu kavačkom klanu

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorički Viši sud privremeno oduzeo imovinu kavačkom klanu

Viši sud u Podgorici privremeno je oduzeo milionski vrednu imovinu članova kavačkog klana, kojima se sudi za više krivičnih dela.

Veće Višeg suda u Podgorici uvažilo je žalbe Tužilaštva i preinačilo raniju odluku istražnog sudije. Brojni stanovi i zemljište u Budvi, Kotoru i Podgorici su blokirani, jer Tužilaštvo sumnja da su stečeni kriminalnim radnjama, javili su crnogorski mediji.

Pripadnicima kavčkog klana se sudi za više krivičnih dela, a njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vođe su u bekstvu.

Prema optužnici podignutoj protiv 15 pripadnika kavačkog klana, oni se terete za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca. U optužnici se navodi da je na čelu kavačkog klana Slobodan Kašćelan, koji je u bekstvu.

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić letos je izručen srpskoj policiji, nakon hapšenja u Turskoj. 

Kavački i škaljarski klanovi spada u dva najorganizovanija i najbrutalnija narko klana na Balkanu. U njihovim obračunima u poslednjih nekoliko godina poginulo je i teško ranjeno više od 30 pripadnika oba klana.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.