Počeli pripremni razgovori o susretu lidera dve Koreje

Izvor: Press, 05.Apr.2018, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli pripremni razgovori o susretu lidera dve Koreje

Zvaničnici dve Koreje počeli su pripremne razgovore o susretu severnokorejskog vođe Kim Džong Una i južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina.
Foto:B92.net
Predstavnici Južne i Severne Koreje sastali su se u graničnom selu Panmundžom zbog razgovora o bezbednosti, protokolu i medijskom pokrivanju samita lidera te dve zemlje koji će biti održan 27. aprila.
Južnokorejski zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekli su ranije da će fokus samita biti na denuklearizaciji Severne Koreje, ali Pjongjang to nije potvrdio putem državnih medija.

Dve Koreje treba, pored ostalog, da dogovore u koliko navrata će se Kim Džong Un i Mun Džae In sastati tog dana i da li će delovi njigovog sastanka biti prikazani uživo na televiziji.

Lideri dve Koreje razgovarali su u svega dva navrata posle Korejskog rata (1950-53).

Nakon samita lidera dve Koreje, krajem maja se očekuje sastanak Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.