Plenković: Dačić je poznat kao neuspešan šlager pevač

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Dačić je poznat kao neuspešan šlager pevač

Premijer Hrvatske Andrej Plenković potvrdio je da ta zemlja neće povući ambasadora iz Srbije, nakon što je hrvatski ministar obrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnim u Srbiji.

Nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a Plenković je rekao da Hrvatska neće povući ambasadora iz Srbije.

Na pitanje hoće li odgovoriti na izjavu srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je "Hrvatska bila saveznica Hitlera, a Srbija nije", Plenković je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kazao da odbacuje takvu "skandaloznu retoriku".

"Razmotrili smo tematiku juče i danas. Hrvatska je odgovorna država i želimo da otvorimo nove stranice saradnje sa svim susednim zemljama. Odlučno odbacujemo skandaloznu retoriku jednog ministra spoljnih poslova koji je poznat po tome da je neuspešan šlager pevač i mi se na takve izjave ne želimo osvrtati, nego voditi evropsku politiku, politiku saradnje sa svima koji uvažavaju civilizacijske i evropske standarde", kazao je Plenković i potvrdio da neće biti povlačenja ambasadora iz Srbije.

Hrvatski premijer je komentarisao i današnje usmeno izjašnjavanje Hrvatske i Slovenije pred Evropskom komisijom o slovenačkoj tvrdnji da Hrvatska odbijanjem primene arbitražne odluke krši evropsko i međunarodno pravo.

"Zadovoljni smo sa onim što je hrvatski tim predstavio. Prema našem stavu, nema govora o kršenju evropskog prava. Pozivam Sloveniju da bilateralnim putem rešimo to pitanje, posezanje za ovim putem smatram da će za njih biti neuspešno", kazao je Plenković.

"Najzrelije i najjednostavnije je da rešimo problem na bilateralan način. Ona ne treba opterećivati izvrnse odnose dva naroda i zemalja. Naša ponuda je na stolu, pričekajmo kraj slovenačkih izbora. Što se tiče svih pravnih radnji preduzeli smo sve što je u našoj moći", kazao je Plenković.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dačić je neuspešan šlager pevač, ne povlačimo ambasadora"

Izvor: B92, 02.Maj.2018

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da neće povući ambasadora iz Srbije pošto je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnim...Kako navodi Tanjug, Plenković je ipak uputio uvredljive reči na račun srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića...Nakon juče razmenjenih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.