Platon Lebedev može biti oslobođen kroz pola godine

Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2012, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platon Lebedev može biti oslobođen kroz pola godine

09.08.2012. -

Bivši šef MFO „Menatep“ Platon Lebedev može izaći na slobodu kroz 6 meseci i 24 dana, ako ne bude podneta žalba na odluku suda. Veljski oblasni sud je smanjio kaznu zatvora Lebedevu do 9 godina i 8 meseci. Ranije je Lebedev osuđen na 13 godina zatvora za krađu nafte i pranje novca.

Odbrana je podnela u julu zahtev da bude smanjena kazna Lebedevu. Advokati su obratili pažnju na to da je promenom Krivičnog zakonika RF maksimalna kazna za zločin finansijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << karaktera deset godina zatvora. Na osnovu toga odbrana Lebedeva je tražila da mu se smanji zatvorska kazna. Sud je potvrdno odgovorio, pridržavajući se zakona, smatra profesor prava Janis Jukša:

- Advokati uvek pokušavaju da izvuku maksimum i tražili su da se maksimalno smanji njegova kazna. I sud je po zakonu smanjio zatvorsku kaznu do maksimuma propisanim zakonom.

Na odluku suda može stići žalba u roku od deset dana. U slučaju da se to ne desi, biznismen Lebedev može da izađe na slobodu već 2. marta 2013., odnosno, tri godine i četiri meseca ranije.

Lebedev izdržava kaznu zatvora u gradu Veljsku Arhangelske oblasti, na severu evropskog dela Rusije. Biznismen je uhapšen 2. jula 2003. Od tog dana se i računa njegova zatvorska kazna.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SD: 11 godina za dvostruko ubistvo

Izvor: B92, 09.Avg.2012

Smederevo -- Milorad Filić (27) koji je u januaru ove godine pijan i pod dejstvom droga automobilom ubio Anđelu Stanimirović i Miloša Filića, osuđen je na 11 godina zatvora...Šesnaestogodišnja Anđela i devetnaestogodišnji Miloš ubijeni su dok su stajali na trotoaru...Veće Višeg suda u Smederevu,...

Nastavak na B92...

K. Mitrovica: U zatvor zbog pretnji

Izvor: B92, 10.Avg.2012, 19:11

Kosovska Mitrovica -- Veće Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici sastavljeno od trojice sudija Euleksa proglasilo je Besima Ćitakua krivim za izvršenje krivičnog dela pokušaja iznude...Sudsko veće osudilo ga je na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine...Ćitaku je, kako je saopšteno iz Euleksa,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.