Osuđen na tri godine zatvora zbog pretnji i posedovanja oružja

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen na tri godine zatvora zbog pretnji i posedovanja oružja

Sudsko veće Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici, sastavljeno od trojice sudija Euleksa, proglasilo je Besima Ćitakua krivim za izvršenje krivičnog dela pokušaja iznude i osudilo ga na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine.

Ćitaku je, kako je saopšteno iz Euleksa, proglašen krivim i za izvršenje krivičnog dela neovlašćenog posedovanja ili upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vatrenog oružja i osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu i šest meseci, uslovno na dve godine.

Sudsko veće prvostepenog suda osudilo je Ćitakua, jer je dokazalo da je, van svake sumnje, on u maju 2009. godine, u Mitrovici, na nezakonit način zahtevao od Hetema Ademija 60.0000 evra, pod pretnjom da će se nešto ozbiljno dogoditi njegovoj porodici ako ne bude isplatio traženi novac.

Ćitaku je osuđen i zato što je dokazano da je, van svake sumnje, u maju 2009. godine, u selu Mali Kčić, bio u posedu pištolja za koji nije imao važeću dozvolu, navodi se u saopštenju Euleksa, uz podsećanje da je krivično gonjenje obavio međunarodni javni tužilac.

Povezane vesti: Egipatski političar osuđen jer mu je žena sedela u krilu u automobilu Osuđen na 16 godina zatvora zbog ubistva i ranjavanja Srba na Kosovu Potvrđena višegodišnja kazna za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici U južnom delu Mitrovice pronađeni ljudski ostaci Napadnuto vozilo Euleksa u Zubinom Potoku, bez povređenih

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.