Pjongjang uspešno testirao podvodnu balističku raketu

Izvor: RTS, 09.Maj.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang uspešno testirao podvodnu balističku raketu

Severna Koreja uspešno je testirala podvodnu balističku raketu koja se opisuje kao"strateško oružje na svetskom nivou", javljaju mediji.
Zvanična severnokorejska agencija KCNA javlja da je održan je podvodi test korejske moćne strateške balističke rakete sa podmornice i dodaje da je lider Kim Džong Un prisustvovao i da je gledao lansiranje sa vojne podmornice, prenosi Tanjug.

Raketa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je proizvod lične inicijative Vrhovne komandante Vojske korejske narodne armije Kim Džong Una, ispunjavanja najnovije vojne naučne i tehnološke zahteve, prenela je agencija Frans pres.
Lansiranje je usledilo samo dan pošto se Pjongjang oštro obrušio na optužbe SAD da je severnokorejsko ispitivanje svemira "u suštini prerušen program balističkih raketa" i obećao da će poslati još satelita u orbitu uprkos sankcijama UN.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

S.Koreja testirala podmorsku raketu

Izvor: B92, 09.Maj.2015

Severna Koreja je uspešno lansirala balističku podmorsku raketu, koju lider Kim Džong Un opisuje kao "strateško oružje svetskog nivoa"..."Izvršena je proba moćne strateške podmorske rakete", objavila je državna novinska agencija KCNA...Kim Džong Un prisustvovao je operaciji lansiranja rakete,...

Nastavak na B92...

Amerikanci poručili Kim Džong Unu: Prikoči malo!

Izvor: Mondo, 09.Maj.2015

SAD su pozvale Severnu Koreju da se suzdrži od preduzimanja akcija koje raspiruju napetosti u regionu, pošto su državni mediji izvestili da je ta država isprobala podmorsku balističku raketu...Foto: screenshot/youtube (ilustracija)..Predstavnik Stejt departmenta nije želeo da komentariše izveštaj,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.