Amerikanci poručili Kim Džong Unu: Prikoči malo!

Izvor: Mondo, 09.Maj.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci poručili Kim Džong Unu: Prikoči malo!

SAD su pozvale Severnu Koreju da se suzdrži od preduzimanja akcija koje raspiruju napetosti u regionu, pošto su državni mediji izvestili da je ta država isprobala podmorsku balističku raketu.

Foto: screenshot/youtube (ilustracija)

Predstavnik Stejt departmenta nije želeo da komentariše izveštaj, ali je kazao da korišćenje balističkih raketa predstavlja kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Pozivamo Severnu Koreju da se suzdrži od akcija koje dodatno izazivaju napetost u regionu i da preduzmu konkretne korake prema ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza", naveo je zvaničnik.

Zvanična severnokorejska agencija KCNA javila je danas da je Severna Koreja uspešno testirala podvodnu balističku raketu koja se opisuje kao"strateško oružje na svetskom nivou", dodajući da je lider Kim Džong Un gledao lansiranje sa vojne podmornice.

Lansiranje je usledilo samo dan pošto su se severnokorejske vlasti oštro obrušile na optužbe SAD, da je severnokorejsko ispitivanje svemira "u suštini prerušen program balističkih raketa" i obećale da će poslati još satelita u orbitu, uprkos sankcijama UN.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SAD pozvale Koreju da se uzdrži od akcija koje izazivaju napetost

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2015

SAD su danas pozvale Severnu Koreju da se suzdrži od preduzimanja akcija koje raspiruju napetosti u regionu, pošto su državni mediji izvestili da je ta zemlja isprobala podmorsku balističku raketu...Jedan predstavnik Stejt departmenta nije želeo da komentariše izveštaj, ali je kazao da korišćenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.