Pjongjang odbija autopsiju tela polubrata Kim Džong Una

Izvor: RTS, 15.Feb.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang odbija autopsiju tela polubrata Kim Džong Una

Severnokorejski zvaničnici u Maleziji prigovaraju zbog najavljene autopsije tela polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji je preminuo u Kuala Lumpuru, saopštili su malezijski zvaničnici.
Agencija Rojters prenosi da su Severnokorejci zahtevali da im se telo momentalno preda, ali nekoliko izvora navode da je Malezija to odbila.

Odluka o tome da li će telo polubrata severnokorejskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lidera Kim Džong Nama na kraju biti predato vlastima Severne Koreje još nije donesena.
Ranije danas, žena sa vijetnamskim putnim ispravama zadržana je na Međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru pošto je pre toga identifikovana sa snimka sigurnosne kamere na dan ubistva vođinog polubrata.
Sumnja se da je izvršen atentat u režiji severnokorejske obaveštajne službe.
Svi navodi za sada nagoveštavaju da su dva ženska agenta Severne Koreje ubodom otrovnim iglama ubila Džong Nama a zatim pobegla.
Malezijska policija saopštila je da, pored osumnjičene koja je trenutno u pritvoru, istražuje još "nekoliko" sumnjivih lica.
Ranije su potvrdili da je u Kuala Lumpuru preminuo Kim Džong Nam, polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong Una, a južnokorejska televizija Čosun javila je da su Kim Džon Nama "otrovnim iglama" ubila dve severnokorejske špijunke koje su u bekstvu, prenosi Rojters.
Agencija navodi da i malezijska policija sumnja da Severna Koreja stoji iza ovog ubistva, kao i da je izvor iz vlade Malezije naveo da policija vrši istragu kako bi "pronašla počinioce".
Navodi se da je Kim Džong Nam, stariji polubrat severnokorejskog vođe, bio poznat po tome što je značajan deo života proveo van zemlje i javno govorio protiv dinastičke kontrole nad Severnom Korejom koju sprovodi njegova porodica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Severna Koreja se protivi obdukciji tela Kimovog polubrata

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2017

Severnokorejski zvaničnici u Maleziji prigovaraju protiv izvođenja autopsije nad telom polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una, prenosi Rojters...Liderov brat preminuo je u Kuala Lumpuru..Severnokorejci su zahtevali da im se telo momentalno preda, ali nekoliko izvora navodi da je Malezija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.