Pjongjang: SAD predložile gangsterske zahteve

Izvor: RTS, 08.Jul.2018, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: SAD predložile "gangsterske" zahteve

Severna Koreja je optužila SAD da su se ponele "gangsterski" pri predstavljanju svojih zahteva o nuklearnom programu Pjongjanga, čime su demantovali tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je rekao da je postigao napredak o ključnim problemima, navodi "Rojters".
"SAD su predložile jednostrane i gangsterske zahteve za denuklearizaciju", rekao je portparol severnokorejskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spoljnih poslova.

Portparol je rekao da je Pompeova delegacija zahtevala jednostranu, kompletnu, proverljivu i nepovratnu denuklearizaciju Severne Koreje, prenosi Rojters.
Uprkos tome, MSP Severne Koreje kaže da Sever i dalje veruje američkom predsedniku Donaldu Trampu.
"I dalje pridajemo važnost poverenju koje imamo u predsednika (Donalda) Trampa", navodi se u saopštenju, prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA.
Lider te zemlje, Kim Džong Un, navodno je napisao pismo Trampu, koje je uručeno američkom državnom sekretaru Majku Pompeu tokom posete Pjongjangu, navodi Tas.
Pompeo je juče završio dvodnevnu posetu Severnoj Koreji, gde je razgovarao sa Kim Jong-čolom, visokim zvaničnikom Korejske radničke partije, a posle razgovora Pompeo je rekao da je u nekim oblastima postignut veliki napredak.
Međutim, Severna Koreja je nezadovoljna stavom SAD iznetim tokom razgovora jer Vašington jednostrano insistira na potpunoj denuklearizaciji te zemlje, napominje ruska agencija.
Američki državni sekretar Majk Pompeo demantovao je navode Severne Koreje da su SAD iznele "gangsterske" zahteve toj državi, naglasivši da će sankcije Severu biti aktivne sve dok se ne ispuni obećanje Kim Džong Una da se otarasi svog nuklearnog oružja, navodi AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEVERNA KOREJA BESNA: Američki zahtevi su GANGSTERSKI!

Izvor: Kurir, 08.Jul.2018

Pjongjang je optužio SAD da su se ponele "gangsterski" pri predstavljanju svojih zahteva o nuklearnom programu Severne Koreje, čime su demantovali tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je rekao da je postigao napredak o ključnim problemima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.