Pjongjang: Gangsterski zahtevi SAD

Izvor: Radio 021, 08.Jul.2018, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Gangsterski zahtevi SAD

Pjongjang je optužio SAD da su se ponele "gangsterski" pri predstavljanju svojih zahteva o nuklearnom programu Severne Koreje.

Time su demantovane tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je rekao da je postigao napredak o ključnim problemima, navodi Rojters.

"SAD su predložile jednostrane i gangsterske zahteve za denuklearizaciju", rekao je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova.

Portparol je rekao da je Pompeova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << delegacija zahtevala jednostranu, kompletnu, proverljivu i nepovratnu denuklearizaciju Severne Koreje.

Uprkos tome, Ministarstvo spoljašnih poslova Severne Koreje kaže da Sever i dalje veruje američkom predsedniku Donaldu Trampu.

"I dalje pridajemo važnost poverenju koje imamo u predsednika Trampa", navodi se u saopštenju, prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA.

Lider te zemlje, Kim Džong-un, navodno je napisao pismo Trampu, koje je uručeno američkom državnom sekretaru Majku Pompeu tokom posete Pjongjangu, navodi Tass.

Pompeo je juče završio dvodnevnu posetu Severnoj Koreji, gde je razgovarao sa Kim Jong-čolom, visokim zvaničnikom Korejske radničke partije, a posle razgovora Pompeo je rekao da je u nekim oblastima postignut veliki napredak.

Međutim, Severna Koreja je nezadovoljna stavom SAD iznetim tokom razgovora jer Vašington jednostrano insistira na potpunoj denuklearizaciji te zemlje, napominje ruska agencija.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.