Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jul.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pištolj OC-122: bešumni „skalpel“ za ruske specijalne jedinice

Novi „ruski bešumni pištolj“ ima izbalansiranu konstrukciju i najnoviji dizajn, piše američki The FireArm Blog. Na eksperimentalnom pištolju se radilo uzimajući u obzir sve savremene zahteve ergonomije oružja. Eksperti objašnjavaju da pištolj koji pravi Centralni konstruktorsko-istraživački biro sportskog i lovačkog oružja u Tuli (CKIB SOO) nije za sve rodove vojske. Na slici se može videti poveći prigušivač koji se lako skida, sa kamerom za barutne gasove, što govori o njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << glavnoj nameni. Druga važna okolnost je izbor municije.
Džepni mitraljez i druga remek-dela Igora Stečkina
„Mala početna brzina metka najbolje odgovara pištolju koji bi se koristio sa prigušivačem“, rekao je za TV kanal „Zvezda“ vojni ekspert Jurij Ljamin. Metak .45ASR je teži i ima manju početnu brzinu u odnosu na 9h19mm - 250 metara u sekundi prema 360. To može dati bolje rezultate u prigušivanju zvuka, a ako se koristi i prigušivač PBS, rizik da strelac bude demaskiran je minimalan.
O detaljima ovog pištolja se zasad ne govori, a ako testiranja prođu uspešno, jedinice Rosgvardije i Ministarstva odbrane Rusije u najbližoj perspektivi mogu dobiti savremeni ergonomski pištolj. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.