Peskov: Ruske vojske na jugoistoku Ukrajine nema

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Ruske vojske na jugoistoku Ukrajine nema

19.04.2014. -

Ruske vojske na jugoistoku Ukrajine nema, izjavio je u intervjuu za televizijske novinare pres sekretar predsednika Rusije, Dimitrij Peskov.

''Rešiti konflik u Ukrajini mogu samo oni koji su došli na vlast u prevratu, samo oni koji su poslali oružane snage da rasteraju mirne demonstracije, samo oni koji, bez obzira na sporazume, ne žure da povuku trupe'', - naveo je Peskov.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << SAD, EU, Ukrajine i Rusije 17. aprila su u Ženevi usvojili dokument koji poziva strane ukrajinskog konflikta da se uzdrže od nasilja.

Pristalice federalizacije Ukrajine protestvuju od početka marta. Kijevske vlasti su objavile početak velike operacije specijalnih snaga na istoku zemlje.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajinski plan ženevskog kvarteta: Da li će SAD i Kijev igrati po notama?

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2014

19.04.2014. -..Na ženevskom sastanku kvarteta za Ukrajinu (Rusija, SAD, EU i Ukrajina) 17. aprila neočekivano je rođeno nešto poput „partiture“ koja je ponuđena Kijevu da je odsvira...U principu, stavovi „ukrajinskog plana“ podudaraju se sa tim na čemu od početka godine insistira Rusija:...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.