Peskov: Rusija traži sa SAD uzajamno korisne odnose zasnovane na poverenju

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Rusija traži sa SAD uzajamno korisne odnose zasnovane na poverenju

Rusija se ne bavi „sofisticiranim subverzivnim aktivnostima“ protiv Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne, Rusija se ne bavi sofisticiranim subverzivnim aktivnostima protiv SAD, to je apsolutno pogrešna izjava. Sa sigurnošću možemo da kažemo da ona ne počiva ni na kakvom konkretnom znanju i nekim konkretnim informacijama“, rekao je Peskov.

Peskov je dodao da Rusija traži sa Sjedinjenim Američkim Državama uzajamno korisne odnose zasnovane na atmosferi uzajamnog poverenja i da je spremna da „napreduje u pitanju izgradnje ovih odnosa onoliko koliko su za to spremne američke kolege“.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Herbert Makmaster u utorak je optužio Rusiju za „sofisticirane subverzivne aktivnosti“ protiv Sjedinjenih Američkih Država. Bela kuća saopštila je da Makmaster „dobro razume odnose sa inostranim partnerima“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD o međunarodnom pravu: Krim je Ukrajina, a Kosovo nezavisno

Izvor: Vostok.rs, 14.Dec.2017, 12:14

Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman je odgovarajući na pitanje o pripadnosti Krima izjavio da je to poluostrvo teritorija Ukrajine.. . „Na ovo pitanje može da odgovori svako ko je upoznat sa međunarodnim pravom: Krim je Ukrajina. Za poboljšanje rusko-američkih odnosa obnavljanje teritorijalnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.