SAD o međunarodnom pravu: Krim je Ukrajina, a Kosovo nezavisno

Izvor: Vostok.rs, 14.Dec.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD o međunarodnom pravu: Krim je Ukrajina, a Kosovo nezavisno

Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman je odgovarajući na pitanje o pripadnosti Krima izjavio da je to poluostrvo teritorija Ukrajine.

„Na ovo pitanje može da odgovori svako ko je upoznat sa međunarodnim pravom: Krim je Ukrajina. Za poboljšanje rusko-američkih odnosa obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine je savršeno neophodno“, rekao je Hantsman.

​Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije da pitanje Krima nije predmet rasprave.
 
Posol SŠA Džon Hantsman otvečaet na odin iz samыh častыh vaših voprosov: «Čeй Krыm?»

«Dlя ulučšeniя rossiйsko-amerikanskih otnošeniй vosstanovlenie territorialьnoй celostnosti Ukrainы soveršenno neobhodimo.» @CKAHEP pic.twitter.com/GzbNakpvSk
— Posolьstvo SŠA v RF (@USEmbRu) December 13, 2017
Podsetimo, pre pet dana se po pitanju Krima i Kosova oglasila ambasada Rusije u Kanadi kao odgovor Odboru za spoljnu politiku Predstavničkog doma Kongresa SAD, koji je saopštio da je 
Kosovo nezavisno, a da je Krim Ukrajina.

Na društvenoj mreži "Tviter" Ambasada Rusije je vodila polemiku sa Odborom za spoljnu politiku Predstavničkog doma Kongresa SAD o Kosmetu.

Ambasada Rusije u Kanadi je, reagujući na antiruska saopštenja ratnog zločinca i takozvanog kosovskog predsednika Hašima Tačija tokom posete Otavi, na Tviteru iskoristila priliku da sve podseti da je Kosovo Srbija.

I don't think so, House Committee. You have totally wrong understanding of history.#KosovoJeSrbija https://t.co/oJDZaMrgvt
— Russia in Canada (@RussianEmbassyC) December 7, 2017
Prethodno su članovi Demokratske partije u Odboru za spoljnu politiku Predstavničkog doma američkog Kongresa odgovorili na Tviteru da bi "želeli da iskoriste priliku da sve podsete da je Kosovo nezavisno, a da je Krim Ukrajina".


Usledio je još jedan odgovor Ambasade Rusije koja je Odboru, uz haštag #KosovoJeSrbija odgovorila: "Imate potpuno pogrešno razumevanje istorije."
 
After Mr. Thaci's recent visit to Ottawa and his anti-Russian comments to Canadian media we would like to take this opportunity to remind everyone that #KosovoisSerbia #KosovoJeSrbija pic.twitter.com/vmRHxAm2Yz
— Russia in Canada (@RussianEmbassyC) December 4, 2017

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.