Peru će kupiti ruske helikoptere za borbu protiv narko mafije

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peru će kupiti ruske helikoptere za borbu protiv narko mafije

01.04.2013. -

Peru je spreman da kupi 24 ruska helikoptera Mi-171 u vrednosti od 406,8 miliona dolara radi korišćenja u borbi protiv trgovine drogom i terorizmom. Prema planu isporuke, 21 helikopter će biti isporučen Peruu 2014. godine, a još tri helikoptera 2015. godine.

Peru je takođe zainteresovan za nabavku dodatne opreme i oružja. Rusija predlaže da se sprovede obuka pilota. Ukoliko ove odluke budu donete, ukupan iznos transakcije će se povećati do 485,5 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dolara.

Ukoliko se ova transakcija obavi, biće prva za 30 godina kada su peruanske vlasti kupile letelice direktno od proizvođača.

Izvor: Glas Rusije, foto: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.