Penzionerima 6. maja prvih 30 evra, ostalima od 12.maja; U utorak isplata pomoći za hotele, slede auto-prevoznici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 18:37

Penzionerima 6. maja prvih 30 evra, ostalima od 12.maja; U utorak isplata pomoći za hotele, slede auto-prevoznici

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, a da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili.

Mali je za TV Prva rekao da prijava za pomoć ''30 plus 30 evra'' počinje 28.aprila na portalu trezora kao i prošle godine.

Pojasnio je da ne treba da se prijavljuju penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazne i korisnici socijalne pomoći.

''Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, isplatiti 6. maja prvih 30 evra, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru'', rekao je ministar finansija.

Mali je precizirao da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minimalne zarade za sve koji su se prijavili u aprilu.

Pozvao je građane da se do 15. maja prijave za pomoć i dodao da je država tu da pomogne da se ublaže negativne posledice epidemije korona virusa.

''Svako obećanje koje smo dali ispunjavamo u dan, u dinar, ovo nam daje mogućnost da saniramo negativne posledice korona virusa i nadam se uz završetak masovne vakcinacije da što pre otvorimo našu ekonomiju u potpunosti i krenemo dalje u napredak.

Mali je rekao da će treće nedelje maja biti isplaćena pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u iznosu od 100 evra, uključujući i decu, dok će nezaposleni dobiti ukupno 200 evra.

On je kazao da građani sa KiM ne treba da se prijavljuju za pomoć i da će pomoć biti isplaćena preko Kancelarije za KiM.

U utorak isplata pomoći za hotele, slede auto-prevoznici

Mali je najavio da će u utorak, 27.aprila, biti isplaćena pomoć za gradske hotele, kao i da će tokom naredne sedmice početi isplata pomoći i auto-prevoznicima.

Mali je rekao da je završen konkurs za pomoć gradskim hotelima i da će za 294 hotela biti isplaćeno 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi.

''Ove nedelje počeće i isplata pomoći za auto-prevoznike. Ukupno je 6.526 autobusa, 690 privrednih društava. Kao što smo obećali, i oni će u aprilu dobiti pomoć'', rekao je ministar.

Mali je naveo da je u aprilu isplaćeno 50 odsto prve minimalne zarade za 1,130 miliona zaposlenih, odnosno za 251.000 privrednih subjekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAKET SPREMAN Mali najavio da novčana pomoć penzionerima stiže 6. maja i to PRVIH 30 EVRA, ostalima od 12. maja

Izvor: Blic, 25.Apr.2021

Ministar finasnija Siniša Mali najavio je danas da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, a da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili.

Nastavak na Blic...

Mali: Zakon o metrou u četvrtak na Vladi

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 11:24

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će se danas na Radnoj grupi potvrditi Predlog zakona o metrou, a u četvrtak će biti na Vladi...On je podsetio da do kraja godine Srbiju čeka početak izgradnje metroa u Beogradu, što je jedan od najvažnijih projekata..."To više nije samo obećanje, jer...

Nastavak na B92...

Mali: Za dva dana počinje prijava za 60 evra pomoći svim punoletnim građanima Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali podsetio je danas da za dva dana, 28. aprila, počinje prijava punoletnih građana za pomoć od 30+30 evra putem portala Uprave za trezor, dok će telefonska prijava početi 5. maja i trajaće do 15. maja...Za ovu vrstu pomoći, kako je rekao,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.