Mali: Zakon o metrou u četvrtak na Vladi

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će se danas na Radnoj grupi potvrditi Predlog zakona o metrou, a u četvrtak će biti na Vladi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2021.

11:10

Mali: Zakon o metrou u četvrtak na Vladi
Foto: Ministarstvo finansija

On je podsetio da do kraja godine Srbiju čeka početak izgradnje metroa u Beogradu, što je jedan od najvažnijih projekata.

"To više nije samo obećanje, jer smo mi sada u takvoj dinamici da do kraja godine počinjemo da gradimo prvu liniju metroa u Beogradu. Danas ćemo na Radnoj grupi potvrditi Predlog zakona o metrou, koji će u četvrtak biti na vladi. Reč je o zakonu koji će definisati ne samo proces izgradnje, već i proces upravljanja metroom", rekao je on gostujući na televiziji Hepi, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Istakao je da se trenutno završava proces eksproprijacije na Makiškom polju, gde će biti depo, odnosno garaža za metro.

"Mi ćemo 2023. godine početi da gradimo i drugu liniju metroa, tako da ćemo do 2030. godine imati dve linije u funkciji u Beogradu. To će onda biti drugi grad. Biće ispunjen višedecenijski san", naveo je on.

Mali je istakao i da pojedinci nisu verovali u Beograd na vodi, koji je od smetlišta na kojem su živele žabe, zmije i gmizavci, postao simbol prestonice, simbol napretka Srbije.

„Taj projekat je pokrenuo našu privredu 2013, 2014. godine, i otvorio mogućnost da gradimo i auto-puteve, da promenimo imidž Srbije, da pokažemo da smo pobednici, da neke stvari možemo da promenimo, a s druge strane da dobijemo dozu autoriteta i pred stranim investitorima. Pogledajte, danas se grade auto-putevi se, fabrike, bolnice...“, rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: