Pentagon: Kod vojnika dijagnostikovan potres mozga posle iranskog napada

Izvor: RTS, 24.Jan.2020, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Kod vojnika dijagnostikovan potres mozga posle iranskog napada

Nekoliko desetina pripadnika američke vojske pretrpelo je potres mozga u iranskim raketnim napadima na baze i Iraku.
Petagon je saopštio da je kod 34 članova američkog vojnog osoblja koje se nalazilo u dve baze na jugu Iraka koje su bile na udaru iranskih raketa dijagnostikovan potres mozga.
Portparol Pentagona Džonatan Hofman rekao je novinarima da je osmoro povređenih koji su prethodno bili transportovani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Nemačku prebačeni u Sjedinjene Države.
Njujork tajms javio je prošle nedelje da je u bolnicama u Nemačkoj i Kuvajtu pregledano jedanaest američkih vojnika zbog kontuzija zadobijenih tokom iranskog raketnog napada na vojnu bazu Ajn el Asad u Iraku.
Vašington se 2018. godine povukao iz Nuklearnog dogovora i uveo nove sankcije Teheranu. To je dovelo do tenzija koje su eskalirale u januaru.
Američki predsednik Donald Tramp je naredio ubistvo komandanta jedinica Kud Kasema Solejmanija 3. januara. Iran je odgovorio raketnim napadima na američke baze u Iraku 8. januara, u kojem nije bilo žrtava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PENTAGON PRIZNAO: U Iranskom raketnom napadu POVREĐENO 34 američkih vojnika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2020

Saopštenje portparola Pentagona...Tokom iranskog napada na vojne baze u Iraku povređena su 34 američka vojnika, saopštio je portparol Pentagona Džonatan Hofman...- Prema poslednjim podacima - 34 vojnika su pretrpela kontuzije ili povrede glave i mozga - rekao je Hofman novinarima...Prema njegovim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.