Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Mar.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking ne želi trgovinski rat, ali neće sedeti skrštenih ruku

Peking ne želi trgovinski rat ali "neće sedeti skrštenih ruku" pred protekcionističkim pretnjama Sjedinjenih Američkih Država (SAD), izjavio je danas visoki zvaničnik kineskog parlamenta povodom najava predsednika SAD Donalda Trampa.

"Kina ne želi trgovinski rat sa Sjedinjenim Državama, ali ako preduzmu mere koje štete kineskim interesima, nećemo sedeti skrštenih ruku", rekao je portparol Narodne skupština Kine Džang Jesuji.

Američki predsednik Donald >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tramp je najavio plan da sledeće nedelje uvede takse od 25 odsto na uvozni čelik a od 10 odsto na aluminijum.

Zbog najavljenog uvođenja carina pored Kine su reagovale i Evropska unija, Kanada, Rusija, Nemačka, Velika Britanija i Francuska.

Kina je daleko najveći svetski proizvođač čelika i aluminijuma, ali obezbeđuje samo mali deo američkog uvoza u ovim sektorima, tako da se očekuje da će novi porezi neznatno uticati na Kinu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina: Ne želimo trgovinski rat, ali nećemo sedeti skrštenih ruku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2018

Peking ne želi trgovinski rat ali "neće sedeti skrštenih ruku" pred protekcionističkim pretnjama Sjedinjenih Američkih Država (SAD), izjavio je visoki zvaničnik kineskog parlamenta povodom najava predsednika SAD Donalda Trampa da sledeće nedelje uvede takse od 25 odsto na uvozni čelik a od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.