Patrušev: Cilj nuklearnog bombardovanja Japana bio zastrašivanje Sovjetskog Saveza i drugih zemalja

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2020, 15:51

Patrušev: Cilj nuklearnog bombardovanja Japana bio zastrašivanje Sovjetskog Saveza i drugih zemalja

Nuklearno bombardovanje Hirošime i Nagasakija 1945. godine ne treba pravdati vojnim dejstvima – cilj SAD je bio zastrašivanje Sovjetskog Saveza i drugih zemalja, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„Žrtve Japanaca, koji su poginuli usled tih strahovitih bombardovanja, ne treba pravdati vojnim dejstvima. Pritom, kako je poznato, koristeći nuklearno oružje u vojne svrhe jedini put u istoriji čovečanstva, SAD su sledile glavni cilj – zastraštiti SSSR i druge zemlje posedovanjem novog i toliko moćnog oružja za masovno uništenje“, rekao je Patrušev, prenosi „Rosijska gazeta“. On je naglasio da se uvek treba sećati te tragedije, kako se ne bi dopustilo da se takvo nešto ponovi bilo gde u svetu.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Patrušev optužio Zapad za Gebelsove metode

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2020

Zapadna antiruska propaganda ponavlja tehnike koje su se nekada koristile u Hitlerovoj Nemačkoj, rekao je Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije. "Internet cenzura i moderne zapadne propagandne tehnologije, uključujući antiruske, ponekad ponavljaju Goebelsove metode", rekao je Patrušev...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.