Patrušev optužio Zapad za Gebelsove metode

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2020, 17:40

Patrušev optužio Zapad za Gebelsove metode

Zapadna antiruska propaganda ponavlja tehnike koje su se nekada koristile u Hitlerovoj Nemačkoj, rekao je Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije. "Internet cenzura i moderne zapadne propagandne tehnologije, uključujući antiruske, ponekad ponavljaju Goebelsove metode", rekao je Patrušev u intervjuu za Rusku gazetu. Prema njegovom mišljenju, ideje o "crnokošuljašima" zauzeli su tvorci "revolucija u boji" za nasilno svrgavanje legitimnih vlada. "Pozivi da se ujedine protiv `zajedničkih neprijatelja`, u koje Zapad bez ikakvog razloga uključuje Rusiju, stvaraju uslove za pojavu ideja o nacionalno-državnoj superiornosti", rekao je Patrušev. To je posebno primetno na Baltiku, veruje sekretar Saveta bezbednosti , gde su "vlasti otvoreno angažovane na suzbijanju neslaganja i besramnoj propagandi nacionalističkog i antiruskog sadržaja". Sve ovo, prema Patruševu, stvara uzgajalište za razvoj neonacista. Rast socijalnih i rasnih razlika, namerno ponižavanje verskog dostojanstva velikih grupa stanovništva dovodi do porasta neofašističkih manifestacija, koje zauzvrat podržavaju kreatori "revolucija u boji", rekao je Patrušev.
On je napomenuo da je za razliku od Ukrajine i baltičkih država, gde vlasti nenacističke manifestacije otvoreno podržavaju, "u drugim evropskim zemljama i u celom svetu neofašizam se generalno doživljava kao marginalni fenomen političkog života". "Ali u slučaju neodgovorne politike, nijedna država neće biti osigurana od oživljavanja fašizma", upozorio je Patrušev. "Na primer, u evropskim zemljama, naspram rastućih društvenih i rasnih razlika, neonacistički i neofašistički pokreti sa antisemitskim i antimigrantskim parolama ponovo se pojavljuju", izjavio je Patrušev.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.