Pariz u plamenu: Gore automobili, suzavac i hapšenja širom grada (VIDEO/FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz u plamenu: Gore automobili, suzavac i hapšenja širom grada (VIDEO/FOTO)

Sukob demonstranata i policije izbio je u severozapadnom delu Pariza, kada su se demonstranti spremali da pođu u marš gradom FRANCUSKA policija upotrebila je suzavac, vodene topove i dimne bombe kako bi rasterala okupljene demonstrante u centru Pariza povodom godišnjice početka protesta pokreta „Žuti prsluci“. Sukob demonstranata i policije izbio je u severozapadnom delu Pariza, kada su se demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << spremali da pođu u marš gradom.Policija je takođe intervenisala kako bi sprečila nekoliko stotina demonstranata da blokiraju kružni tok u Parizu. ​Demonstranti su prevrnuli nekoliko automobila, a zatim ih i zapalili, prenosi RT. ​Policija je do sada su uhapsila 24 osobe, preneli su mediji. ​Pored toga, pripadnici policije megafonom obaveštavaju građane da se raziđu, budući da njihovo okupljanje nije dozvoljeno. PROČITAJTE JOŠ - Dobio je 11,3 miliona evra na lotou, potrošio sve na drogu i seks, a sada radi kao kopač uglja: Srećniji sam, vratio mi se moj život ​​Podsetimo, protesti žutih prsluka počeli su sredinom novembra 2018. godine, prvobitno zbog povećanja cene goriva i visokih troškova života, ali su prerasli u širi pokret protiv predsednika Emanuela Makrona i njegovih ekonomskih reformi. Na početku protesta u njima su učestvovale desetine hiljada ljudi, na vrhuncu i 300.000, da bi se njihovi broj prethodnih meseci sveo na nekoliko hiljada.AP Photo Kami ZihniogluEPA-EFE YOAN VALATEPA-EFE YOAN VALATAP Photo Kami ZihniogluAutor: Sputnjik

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SUZAVAC I VODENI TOPOVI ZA GODIŠNJICU PROTESTA: Pariz u plamenu, Žuti prsluci palili automobile, policija ih sprečila da blokiraju kružni tok (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Nov.2019

Francuska policija upotrebila je suzavac, vodene topove i dimne bombe kako bi rasterala okupljene demonstrante u centru Pariza povodom godišnjice početka protesta pokreta „Žuti prsluci“.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.