Pariz: Pojedine porodice žrtava odbijaju memorijalnu službu

Izvor: Večernje novosti, 27.Nov.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Pojedine porodice žrtava odbijaju memorijalnu službu

PARIZ - U Francuskoj će danas biti održana nacionalna memorijalna služba za 130 ubijenih u terorističkim napadima u Parizu pre dve nedelje, ali su pojedine porodice žrtava odbile učešće, nezadovoljno što nacija nije bila dovoljno zaštićena. Na službi u Parizu okupiće se oko 1.000 ljudi, među kojima će biti i francuski predsednik Fransoa Oland, kao i oni koji su preživeli napade i porodice žrtvava, prenosi BBC. Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << održan minut ćutanja i pročitana imena svih žrtava, a Oland će se obratiti porodicama žrtava. Oland je zamolio građane širom zemlje da tom prilikom ukrase svoje domove plavo-belo-crvenom zastavom. "Pokušali smo da damo neki predlog koji bi omogućio svakom Francuzu da učestvuje u ceremoniji", izjavio je portparol vlade Stefan Le Fol. Međutim, nisu sve porodice žrtava prihvatile poziv da učestvuju u službi u velikom kompleksu u kojem se nalazi vojni muzej i Napoleonova grobnica. Članovi porodice jedne žrtve kažu da su odbili da prisustvuju službi jer nije dovoljno učinjeno da bi se nacija zaštitila nakon prvobitnih terorističkih napada u Francuskoj početkom godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hollande: Francuska uvučena u kukavički rat

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2015

 U Parizu je održana nacionalna komemoracija za 130 žrtava terorističkog napada 13.novembra...U dirljivom govoru francuski predsjednik Francois Hollande kazao da je “Francuska uvučena u kukavički rat, ali da Francuzi ne žele biti uvučeni u mržnju ili strah”...Agencija France Press, državna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.