Parastos za ubijene Srbe u bratunačkim i srebreničkim selima

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parastos za ubijene Srbe u bratunačkim i srebreničkim selima

Služenjem parastosa i polaganjem cveća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje obeleženo je 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika na današnji dan 1992. godine u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

Jedan datum, trostruka tuga. Dragica Lazarević seća se danas dvojice stradale braće - Branka i Petka i muža Momira.

"Muž mi je poginuo, i dva brata, na istom mestu, ovde na Zalazju. Muža su prvog našli, na asfaltu, ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ove kuće. Pronašla sam braću pre tri godine. Oni su na smeću nađeni. Mlađeg brata sam bez glave sahranila", priča Lazarević.

Osim porodica, sveće su zapalili i položili cveće predstavnici udruženja žrtava i boračkih udruženja.

Ibran Mustafić, koji je bio svedok Tužilaštva u predmetu Naser Orić, poručuje: "Dužan sam da odam počast, ne onima kojima su ratovali, nego onima koji su mimo bilo kakvih Božijih zakona, kovencija, i ovozemaljskih zakona pobijeni na brutalan način".

Pre 26 godina, 12. jula, snage Armije RBiH zarobile su i ubile 22 osobe. Traga se za posmrtnim ostacima još 10.

Ostali su pronađeni slučajno pre sedam godina.

Zbog zločina u selima u okolini Srebrenice, ubistva trojice srpskih civila, pred Sudom BiH vodi se obnovljeni postupak u slučaju Naser Orić i Sabahudin Muhić.

Oslobađajuća presuda iz oktobra 2017 godine, poništena je prošlog meseca.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Parastos za ubijene u selima oko Bratunca i Srebrenice

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2018

Služenjem parastosa i polaganjem cveća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje obeleženo je 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika, na današnji dan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni...Kako prenosi N1, osim članova porodica, sveće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.