Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa prihvatio ostavku brazilskog biskupa optuženog za proneveru

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja prihvatio je ostavku brazilskog biskupa Žozea Ronalda Ribeira (61) optuženog za proneveru novca, saopštio je danas Vatikan.

Ribeiro je bio biskup gradića Formoza od 2014. godine, a u martu je uhapšen pod sumnjom da je proneverio oko 600.000 dolara za tri godine i novac koristio u svrhe koje nisu verske.

Deo novca, koji je biskup dobijao o donacija vernika ili od naplate za krštenja i venčanja, upotrebljen je za kupovinu stada stoke i jedne igraonice, preneli su ranije brazilski mediji.

Pored biskupa uhapšeno je još šest sveštenika optuženih za korupciju i kriminalne radnje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Papa prihvatio ostavku brazilskog biskupa optuženog za krađu

Izvor: Blic, 12.Sep.2018

Papa Franja prihvatio je danas ostavku brazilskog biskupa koji je uhapšen ranije ove godine, zajedno sa drugim crkvenim zvaničnicima, na osnovu optužbi da je ukrao stotine hiljada dolara iz crkvenih fondova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.