Palestinski zvaničnici osudili Romnijeve izjave

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jul.2012, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinski zvaničnici osudili Romnijeve izjave

DŽERIHO, 30. jula 2012. (Beta-AP) - Izjava kandidata za predsednika SAD Mita Romnija po kojoj je Jerusalim glavni grad Izraela apsolutno je neprihvatljiva, rekao je u ponedeljak pomoćnik palestinskog predsednika Saeb Erekat.

DŽERIHO, 30. jula 2012. (Beta-AP) - Izjava kandidata za predsednika SAD Mita Romnija po kojoj je Jerusalim glavni grad Izraela apsolutno je neprihvatljiva, rekao je u ponedeljak pomoćnik palestinskog predsednika Saeb Erekat.Palestinski zvaničnici uglavnom su >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << bili uzdržani za vreme Romnijeve posete regionu, čak i kada je kandidat Republikanske stranke prihvatio stavove Izraela i izbegao sastanak sa predsednikom Mahmudom Abasom.Amerika je dominanatan posrednik u pokušajima da se osnuje palestinska država putem pregovora sa Izraelom i Palestinci ne žele da dodju u sukob sa glavnim igračima, uključuući Romnija. Pregovori izmedju Izraelaca i Palestinaca u zastoju su od 2008.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Romnijeve izjave rasističke"

Izvor: B92, 31.Jul.2012, 01:58

Vašington -- Savetnik palestinskog predsednika Mahmuda Abasa,Saeb Erekat, ocenjuje komentare koje je predsednički kandidat Mit Romni dao tokom posete Izraelu,kao rasističke...Erekat je istakao da takvim izjavama pokazuje da ne poseduje znanje, viziju i razumevanje ljudi i regiona...Romni je u nedelju...

Nastavak na B92...

Kina kritikovala Romnijeve izjave o Izraelu

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jul.2012

PEKING, 31. jula 2012. (Beta-AP) - Kina je u utorak kritikovala kandidata republikanske stranke za predsednika SAD Mita Romnija zbog njegove izjave da je Jerusalim glavni grad Izraela, i ocenila da bi to moglo da pogorša već zategnute odnose na Bliskom istoku, pa čak i da dovede do novog rata izmedju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.