Palestinci i Izrael dogovorili transfer prihoda

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci i Izrael dogovorili transfer prihoda

Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je danas da je postigao dogovor s Izraelom, na osnovu koga će se prihodi od carina i poreza, koje ta zemlja ubira u ime Palestinaca, transferisati nakon tromesečnog zamrzavanja.

" Postoji sporazum, sav novac će biti poslat", rekao je Abas.

On je prethodno odbacio predlog Izraela da se ti fondovi odmrznu jer je taj potez podrazumevao smanjenje kako bi se isplatili dugovi Palestinske uprave, između ostalog, izraelskoj električnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kompaniji.

Izrael inača prikuplja poreze i carine u ime Palestinaca i transferiše taj novac, koji čini 70 posto prihoda Palestinske uprave.

Izraelski zvaničnici odlučili su da zamrznu transfer tih fondova nakon što su Palestinci u januaru tražili da se učlane u Međunarodni krivični sud, što bi moglo da otvori put mogućim tužbama protiv Izraela za ratne zločine, navodi Asošijeted pres.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Palestinci i Izrael dogovorili transfer prihoda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2015, 09:11

Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je juče da je postigao dogovor s Izraelom, na osnovu koga će se prihodi od carina i poreza, koje ta zemlja ubira u ime Palestinaca, transferisati nakon tromesečnog zamrzavanja..."Postoji sporazum, sav novac će biti poslat", rekao je Abas...On je prethodno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.