Izvor: Blic, 09.Jun.2016, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCNJAVA U TEL AVIVU Najmanje četvoro poginulo, petoro povređenih

Najmanje četiri osobe su poginule, a pet je povređeno u pucnjavi koja se dogodila u centru Tel Aviva, prenose strani mediji.

BREAKING VIDEO: CCTV shows moment Tel-Aviv terrorists open fire at Tel-Aviv bar killing 4, wounding others. pic.twitter.com/XFzESEJE0C

Pucnjava se dogodila u samom centru grada u kafiću pored pijace Sarona koja se nalazi u neposrednoj blizini izraelskog Ministarstva odbrane i drugih državnih institucija.

PHOTOS of the 2 Palestinian >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << terrorist after being caught by police after they shot and seriously injured 9 Israelis pic.twitter.com/7X8LU2QSbW

Dvojica osumnjičenih, okarakterisanih kao "teroristi" su uhapšeni - potvrdio je Miki Rosenfild, portparol Izraelske policije na Tviteru, a prenosi "RT" .

Weapon used by shooter in Tel-Aviv moments ago. 9 Injured, 1 critical. Police looking for 2nd assailant. pic.twitter.com/mHOD9QC1xG

Neposredno nakon toga, kako javlja "BBC", glavni čovek policije Tel Aviva Moše Edri je rekao da je u pitanju "veoma ozbiljan teroristički napad".

VIDEO: Footage of the moment police in #TelAviv #Israel shoot one of the attackers - @News_Executive pic.twitter.com/J2oddquZY7

- Jedan od terorista je uhapšen, a drugi ranjen. Zaplenili smo oružje koje su nosili - dodao je Edri.

אירוע בטחוני עכשיו. מולי pic.twitter.com/0Vnvi95Ppg

Palestinski mediji imenovali su jednog od napadača kao Kaleda Muhamada Musu Šhadeha Salameha, dodajući da je druga osoba njegov rođak i da su obojica iz sela Jata kraj Hebrona. Ranije danas prijavljen je njihov nestanak, a potraga je uveliko bila u toku kada se saznalo za napad u Tel Avivu, javlja "The Times of Israel".

Veruje se da je sprečen veći broj žrtava jer je većina posetilaca blagovremeno reagovala i, na osnovu svedočenja očevidaca, mahom su počeli da beže kada su odjeknuli prvi pucnji, ali i da viču ostalima da urade isto.

SHATTERING UPDATE: Death toll of mass shooting terror attack in Tel Aviv rises to 3.

4 y/o girl among victims. pic.twitter.com/XOo33s8ZhE

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je, čim se vratio iz posete Rusiji, odmah otišao u Ministarstvo odbrane u Tel Avivu na hitan sastanak službi bezbednosti.

"We will continue to live in this city of #TelAviv. We will continue to build, create and enjoy the city. #Terror will not defeat us..."

Gradonačelnik Tel Aviva Ron Huldai izjavio je da je ova noć bila teška i rekao da se dogodio još jedan napad "u kojem su teroristi, koji su očito sedeli u kafeu, krili oružje i onda nasumice pucali".

- Mi tražimo da javnost ostane mirna. Mi u Tel Avivu smo meta terorizma i oni pokušavaju da nam poremete život. Nastavićemo da uživamo u životu u ovom gradu i terorizam nas neće naterati da se predamo. Tražim od svih vas da se sutra vratite dnevnoj rutini - rekao je gradonačelnik.

Terrorist in surgery now after shooting attack in Tel-Aviv. 3 Murdered, 5 wounded. pic.twitter.com/ltSYkyZe4C

Prvobitno je javljeno da su napad izvela dvojica Palestinaca, navodno obučena kao "ortodoksni pripadnici jevrejske zajednice", koji su samo ušli u restoran i otvorili vatru. Međutim, ovi navodi još uvek nisu potvrđeni.

Hamas pohvalio napad, proslavljali vatrometom

Vođa terorističke organizacije Hamas pohvalio je napad u Tel Avivu, prenosi "The Times of Israel".

كل المجد والتحية للخلايلة. ✌️

"Slava i pozdravi Hebronitima", objavio je na Tviteru vođa ove terorističke organizacije, potvrđujući sumnje da je u pitanju bio teroristički napad.

APPALING: Palestinians in #Gaza celebrating the SUCCESFUL Israeli bloodshed, their first HOLY attack during #Ramadan pic.twitter.com/3oZDWU5aCV

Kako prenosi "The Times of Israel", na području Gaze i Hebrona primećen je vatromet nakon pucnjave koji se dovodi u vezu sa izjavom ekstremista Hamasa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PUCNJAVA U TEL AVIVU Najmanje četvoro poginulo, troje povređenih

Izvor: Blic, 09.Jun.2016

Najmanje četiri osobe su poginule, a tri je povređeno u pucnjavi koja se dogodila u centru Tel Aviva, prenose strani mediji...BREAKING VIDEO: CCTV shows moment Tel-Aviv terrorists open fire at Tel-Aviv bar killing 4, wounding others. pic.twitter.com/XFzESEJE0C..Pucnjava se dogodila u samom centru grada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.