PREDIVNO Devojcica nije slavila rodjendan da bi pomogla izbeglicama

Izvor: medio.rs, 16.Dec.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDIVNO Devojcica nije slavila rodjendan da bi pomogla izbeglicama

Ebigejl Mekdonald, devojčica iz Kanade, odrekla se rođendanske proslave i dve hiljade dolara koje je prikupila uoči sedmog rođendana, kako bi pomogla jednoj sirijskoj porodici koja je u izbeglištvu u njenoj zemlji.

Ebigejl i njena starija sestra Mikajla su najpre celog leta na štandu ispred kuće prodavale limunadu da bi skupile novac, kako bi se pridružile roditeljima na putovanju u Pariz iduće godine, jer im je mama rekla da će ih povesti ako skupe novac za put, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << američka TV-mreža Ej-Bi-Si (ABC).

U međuvremenu, sestre su osluškivale zabrinute razgovore svojih roditelja o sirijskim izbeglicama i tada se rodila ideja da na štandu prodaju toplu čokoladu, a da prihod usmere izbeglicama.

Roditelji su nekoliko stotina dolara, namenjenih za rođendansku zabavu Ebigejl, uložili u nabavku sastojaka za pravljenje tople čokolade, a sestre su postavile štand na koji su i ljudi iz susedstva počeli da donose kolačiće i božićne ukrase.

Do sada su prikupile dve hiljade dolara, a roditelji i dalje zbrajaju čekove koji stižu poštom. Megan Mekdonald, majka Ebigejl i Mikajle, kaže da su, iako je topla čokolada bila besplatna, mušterije ostavljale od sitniša pa do stotinu dolara za šolju napitka.

"Rekli smo im da smo veoma ponosni na njih", rekla je majka o svojim kćerkama i dodala - "ovo nije kraj".

Sestre Mekdonald planiraju da u julu ponovo otvore štand za prodaju limunade, uoči devetog rodjendana Mikajle i da prikupe novac za neku drugu humanitarnu svrhu.

Novac koji su sada prikupile otići će lokalnoj crkvi Svetog Pavla u Parizu u državi Ontario, koja ima cilj da prikupi 30.000 dolara za pomoć jednoj sirijskoj izbegličkoj porodici.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKO SRCE: Devojčica (7) skupila 2.000 dolara za sirijsku porodicu

Izvor: Kurir, 16.Dec.2015

NJUJORK - Ebigejl Mekdonald, devojčica iz Kanade, odrekla se rođendanske proslave i dve hiljade dolara koje je prikupila uoči sedmog rođendana, kako bi pomogla jednoj sirijskoj porodici koja je u izbeglištvu u njenoj zemlji...Ebigejl i njena starija sestra Mikajla su najpre celog leta na štandu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.