POVEZ NA OČIMA Ove fotografije su zabranjene u Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 17.Apr.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVEZ NA OČIMA Ove fotografije su zabranjene u Severnoj Koreji

Koristeći digitalne memorijske kartice fotograf Erik Lafordž uspeo je da prokrijumčari iz Severne Koreje fotografije koje nije smeo ni da napravi. Njegov cilj je bio da pokaže da su stanovnici Severne Koreje ljudska bića kao i svi drugi, a ne roboti i da njihovu patnju predstavi svetu.

 Fotografije koje je Erik Lafordž napravio ne bi smele da postoje, jer prikazuju pravu sliku Severne Koreje.

- Kada sam u septembru 2012. objavio neke od fotografija na internetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljudi iz Severne Koreje su mi tražili da ih uklonim, jer su ih smatrali previše uvredljivim. Nisam im izašaoa u susret, jer mislim da nije u redu skrivati realno stanje te zemlje - kaže on.

Prema njegovim rečima, ljudima koji ne žive u Pjongjangu život je vidno težak.

- Život je jako težak u mnogim mestima u Severnoj koreji. Daleko je do zapadnih standarda - otkriva Lafordž.

U malom selu koje živi od ribolova, a koje je posetio nekoliko puta, bio je tretiran kao počasni gost. Oni su toliko izolovani od ostataka sveta, da nikad nisu videli telefon, a dane provode u pecanju i uzgajanju morske trave.

- Ali i pored svog teško života, rekli su mi, sa suzama u očima, da poštuju svoje vođe, čak i kada nemaju šta da jedu - kaže on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.