POSLALI DETE U SMRT: Devojčica (14) bombom raznela i sebe i 6 ljudi

Izvor: Kurir, 25.Avg.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLALI DETE U SMRT: Devojčica (14) bombom raznela i sebe i 6 ljudi

Stala je u gužvu na ulazu u autobusku stanicu i aktivirala eksploziv

DAMATURU - Devojčica bombaš-samoubica usmrtila je šest osoba u samoubilačkom napadu na prepunom ulazu na autobusku stanicu u Damaturu na severoistoku Nigerije, saopštila je policija.

Child suicide bomber kills six in northeast Nigeria http://t.co/vUMT3lhnRO

Pomoćnik načelnika Tojin Gbagedesin kazao je da je 41 osoba poveđena u eksploziji koja se dogodila jutros. On je dodao da izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je napad izvršila četrnaestogodišnja devojčica.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad, ali se sumnja da je u pitanju islamistička organizacija Boko haram. Nigerijska ekstremistička oranizacija Boko haram koristila je nekoliko desetina devojčica i žena za nedavne samoubilačke napade u Nigeriji, Čadu, Kamerunu i Nigeru.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčica bombaš-samoubica ubila pet osoba

Izvor: Akter, 25.Avg.2015

Devojčica bombaš-samoubica usmrtila je pet osoba u samoubilačkom napadu na prepunom ulazu na autobusku stanicu u Damaturu na severoistoku Nigerije..Pomoćnik načelnika Tojin Gbagedesin kazao je da je 41 osoba poveđena u eksploziji koja se dogodila jutros...On je dodao da izgleda da je napad izvršila...

Nastavak na Akter...

Nigerija: Devojčica bombaš-samoubica ubila pet osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2015

Devojčica bombaš-samoubica usmrtila je pet osoba u samoubilačkom napadu na prepunom ulazu na autobusku stanicu u Damaturu na severoistoku Nigerije, saopštila je policija...Pomoćnik načelnika Tojin Gbagedesin kazao je da je 41 osoba poveđena u eksploziji koja se dogodila jutros...On je dodao da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.