POMEN ŽRTVAMA Hiljade Tunišana izašlo na ulice sa upaljenim svećama

Izvor: Blic, 28.Jun.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMEN ŽRTVAMA Hiljade Tunišana izašlo na ulice sa upaljenim svećama

Oko četiri hiljade stanovnika Tunisa marširalo je sinoć na ulicama grada Susa sa upaljenim svećama, i tako odalo poslednju poštu tragično nastradalim turistima.

Noseći zastave Tunisa i Velike Britanije, odakle dolazi najveći broj žrtava masakra, stanovnici Susa su pokazali solidarnost sa žrtvama i ujedno poslali jasnu poruku protiv terorističkih napada, koji su se u poslednjih par godina nekoliko puta odigrali na tlu ove afričke države.

Tunišani su šetnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završili na plaži hotela "Imperial Mahrab", na kojoj je terorista Seifedin Rezgui usmrtio 39 ljudi, a skoro 40 teže ili lakše ranio.

- Ono što se dogodilo u petak ne predstavlja Tunis i njegove građane. saosećamo sa žrtvama koje su bile naši gosti, kao i sa njihovim familijama - izjavio je jedan od učesnika marša.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.