POLICIJSKA RACIJA U TURSKOJ: Uhapšeno 50 pripadnika IS zbog bombaškog napada na Ankaru

Izvor: Kurir, 18.Okt.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJSKA RACIJA U TURSKOJ: Uhapšeno 50 pripadnika IS zbog bombaškog napada na Ankaru

Akcija je sprovedena u nekoliko stanova u naselju Pendik, na istanbulskoj azijskoj strani, ali još uvek nije poznato koje su nacionalnosti privedeni.

ISTANBUL - Turska policija uhapsila je rano jutros oko 50 stranih državljana u Istanbulu pod sumnjom da su pristalice Islamske države, grupe koja se sumnjiči da je umešana u prošlonedeljni bombaški napad u Ankari kada su 102 osobe ubijene.

Racija je sprovedena u nekoliko stanova u naselju Pendik, na istanbulskoj azijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << strani, ali još uvek nije poznato koje su nacionalnosti privedeni.

Uhapšeni su se pripremali da putuju u Irak i Siriju da se pridruže IS.

Turski premijer Ahmet Davutoglu tvrdi da je grupa IS glavnoosumnjičena za samoubilački bombaški napad, kada je poginulo 102 ljudi na mitingu mira u Ankari 10. oktobra koji se smatra za najsmrtonosniji napad u novijoj istoriji Turske.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.