POBUNA U MEKSIČKOM ZATVORU Više od 50 mrtvih, veliki broj zatvorenika u bekstvu

Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBUNA U MEKSIČKOM ZATVORU Više od 50 mrtvih, veliki broj zatvorenika u bekstvu

Nekoliko desetina ljudi ubijeno je danas tokom pobune u zatvoru "Topo čiko" u Motereju u Meksiku, prenose svetski mediji.

Pobuna je izbila nakon požara, koji je prema rečima očevidaca izbio pola sata nakon ponoći. Niko od zvaničnika severno meksičke državie Nuevo Leon n ije želeo da daje izjave ovim povodom.

Televizija "Milenio" izvestila je da je broj ubijenih dostigao 50, a loklani mediji tvrde i da je moguće da su pojedini zatvorenici pobegli.

BREAKING: Fire erupts at northern Mexican prison; reports of deaths.

Pobuna u zatvoru dogodila se nekoliko dana pre planirane posete pape Franje drugom zatvoru na krajnjem severu Meksika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksiko: Pobuna i požar u zatvoru - 52 mrtva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016

U pobuni i požaru koji su izbili rano jutros u zatvoru na severu Meksika poginula su 52 zatvorenika, a 12 je povređeno, rekao je danas guverner meksičke države Nuevo Leon... Guverner Haime Rodriges rekao je da je izbila tuča između dve rivalske grupe, od kojih jednu predvodi pripadnik ozloglašenog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Meksiko: U sukobima u zatvoru ubijeno više od 50 ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2016

U sukobima  koji su ujutro izbili u zatvoru u sjeveroistočnom Meksiku, ubijeno je više desetaka ljudi, samo nekoliko dana prije planiranog posjeta pape Franje drugome zatvoru koji se nalazi nešto sjevernije...U programu televizije Milenio objavljeno je da je u neredima koji su izbili u zoru u zatvoru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.