PENZIONER TUŽI BANKE, NEMAJU WC ZA KLIJENTE

Izvor: Kurir, 03.Feb.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PENZIONER TUŽI BANKE, NEMAJU WC ZA KLIJENTE

VARŠAVA - Jedan 84-godišnji Poljak tužio je sudu dve velike banke u Varšavi i zatražio odštetu od 3.750 evra i izvinjenje zato što nijedna nema WC za klijente.

Taj penzionisani građevinski inženjer pre dve godine morao je da čeka čitav sat da na njega dođe red i zamolio je zato bankarsku službenicu da mu omogući odlazak u toalet. Dobio je odgovor da banka ima WC samo za svoje zaposlene a klijenti neka se snađu.

"Očajni, stari muškarac koji je preživeo tri infarkta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << morao je da trči do prve kapije i obavi potrebu tamo. Osećao se grozno", kazala je uoči suđenja pred Okružnim sudom u Varšavi advokat tog Poljaka

Jolanta Stšelecka.

Pošto mu se slična stvar desila još jednom taj Varšavljanin rešio je da se izbori da banke ubuduće moraju da omoguće pristup u WC i klijentima a argumente za to našao je u građevinskim propisima.

"Banke je upozorio da im građevinski propisi nalažu da kao institucija koju koristi javnost moraju da imaju toalete. Odgovorili su mu da banke ne pružaju 'WC usluge' već finansijske i slali su ga do najbliže stanice metroa. Zato tražimo odštetu za uvredu od 3.750 evra", kazala je Stšelecka.

Sud prvo treba da reši da li banka mora da ima javni toalet ili ne, a tužene banke se brane da uprkos propisima ne mogu, jer bi to bilo suviše rizično a da bi i u bankama počeli da se okupljaju beskućnici i narkomani.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzioner tuži banke jer nemaju toalet za klijente

Izvor: Beta, 03.Feb.2011

VARSSAVA, 3. februara 2011. (Beta) - Jedan 84-godišnji Poljak tužio je sudu dve velike banke u Varšavi i traži odštetu od 3.750 evra i izvinjenje zato što nijedna nema WC za klijente...Taj penzionisani gradjevinski inženjer pre dve godine morao je da čeka čitav sat da na njega dodje red i...

Nastavak na Beta...

Tuži banke jer nemaju toalet za klijente

Izvor: S media, 04.Feb.2011, 11:05

Jedan 84-godišnji Poljak tužio je sudu dve velike banke u Varšavi i traži odštetu od 3.750 evra i izvinjenje zato što nijedna nema WC za klijente...Taj penzionisani gradjevinski inženjer pre dve godine morao je da čeka čitav sat da na njega dodje red i zamolio je zato bankarsku službenicu da...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.