PADAĆE GLAVE: U Hongkongu POLICIJA ZAPUCALA foto+video

Izvor: Mondo, 25.Avg.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PADAĆE GLAVE: U Hongkongu POLICIJA ZAPUCALA foto+video

Policija u Hongkongu danas je upotrebila suzavac i izvela po prvi put kamione sa vodenim topovima u sukobima sa demonstrantima. Bilo je i pucanja iz pištolja - srećom u vazduh.

Policija u Hongkongu danas je prvi put bila primorana da upotrebi vatreno oružje, da bi se odbranila od maskiranih napadača koji su je gađali ciglama i molotovljevim koktelima.

Nakon što je grupa demonstranata šipkama krenula na policiju nazivajući ih gangsterima, policajci su izvadili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pištolje.

Na ulici već dva meseca

Demonstracije se održavaju u Hongkongu više od dva meseca. Medju pet zahteva demonstranata su demokratski izbori u toj kineskoj autonomnoj teritoriji i istraga o policijskoj upotrebi sile radi suzbijanja protesta.

Jedan policajac je iz svog pištolja pucao u vazduh da bi zaustavio grupu napadača, a nekoliko policajaca je na drugom mestu uperilo pištolje u grupu mladića koji su ih jurili sa motkama, cevima i bejzbol palicama. ali nisu pucali, jer su se napadači razbežali, preneo je AP.

Većina ljudi bila je u parku u kome je završena današnja šetnja, ali je grupa radikalnijih demonstranata zauzela glavnu ulicu bacajući po njoj bambusovu trsku i postavljajući narandžaste i bele saobraćajne barijere i čunjeve kako bi ometali policiju.

Posle podizanja zastava upozorenja, policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala gomilu. Demonstranti su odgovorili bacajući cigle i Molotovljeve koktele na policiju.

Demonstranti kažu da pribegavaju nasilju jer vlada ne odgovara na mirne proteste.



Izvor: Youtube/VOA News

"Eskalacija koju sada vidite samo je proizvod ravnodušnosti naše vlade prema stanovništvu Hongkonga", rekao je Rori Vong, koji je učestvovao u današnjem sukobu nakon marša.

Televizijski snimci prikazivali su da je vodeni top ispaljen jednom, ali se pretpostavlja da je to bio test jer nije dosegao do demonstranata.

LUDILO u Hongkongu ne jenjava (FOTO, VIDEO)

Pre sukoba desetine hiljada demonstranata sa kišobranima marširalo je po kiši.



Izvor: Youtube/Channel 4 News

Protestni marš počeo je blizu železničke stanice Kvaj Fong koja je postala centralno mesto protesta od kada je policija tu upotrebila suzavac ranije ovog meseca.

YouTube sklanja video snimke iz Hongkonga

Velika grupa demonstranata sukobila se juče sa policijom posle marša u kvartu Kovlun bej, izgradila je barikade i palila vatre na ulicama.

Jučerašnjim sukobima prekinuto je višednevno smirivanje protesta. Protesti su prethodnog vikenda bili uglavnom mirni posle više nedelja eskalacije nasilja.

Hongkong: Na protestu najmanje 1,7 MILIONA LJUDI!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.