Ozbiljne pretnje predsednika Filipina građanima za vreme širenja koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2020, 15:14

Ozbiljne pretnje predsednika Filipina građanima za vreme širenja koronavirusa

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte zapretio je tokom televizijskog govora da će dozvoliti policijskim snagama da pucaju na ljude koji prave nerede i krše mere za suzbijanje koronavirusa, kao i da će zaustaviti masovnu pomoć u hrani i novcu.

Duterte je u sredu uveče izdao upozorenja nekoliko sati nakon što je policija razbila miting ljudi koji su tražili pomoć u hrani i uhapsila 21 osobu u gradu Kezon.

On je izjavio da će "narediti policiji i vojsci da pucaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u slučaju nevolje i u situaciji gde je njihov život ugrožen", dodajući da se epidemija virusa pogoršava.

Predsednik je takođe rekao da će zatražiti od policije da kazni otrovnim hemikalijama ljude koji napadnu doktore i zdravstvene radnike, tako što će ih počinioci udisati izolovani ili će biti naterani da ih popiju.

Usled kašnjenja i pritužbi na raspodelu obećanih paketa pomoći u novcu i hrani, Duterte je prebacio odgovornost sa političara na odeljenje zaduženo za to koje vodi bivši general i upozorio da će biti oštar prema onima koji kradu pomoć.

Filipini su registrovali 2.311 zaraženih od kojih je 96 umrlo od posledica koronavirusa u toj zemlji, u kojoj se očekuje porast zaraženih nakon pristizanja testova i otvaranja laboratorija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.