Ova marka vredi 890.000 dolara

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova marka vredi 890.000 dolara

Mala crvena marka iz doba dinastije Ching nominalne vrednosti od jednog dolara, ima samo 32 kopije, navodi se u saopštenju aukcijske kuće "Interasia".
Svetlo crvena marka simboliše sreću i bogatstvo u kineskoj kulturi, a vredna je jer je tekst na njoj "poštanski servis dinastije Ching, jedan dolar" previše sitno odštampan zbog čega je bila zatražena druga verzija markice,prenosi AFP.
Marka je prodata na trodnevnoj aukciji poštanskih marki Kine, Azije i Hong Konga, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << završena u ponedeljak, a ukupna zarada je bila 71,9 milion hongkongških dolara.
"Filatelija zauzima posebno mesto u kineskoj kulturi, a retke marke su važne kulturne ikone i kulturno blago, poput umetnosti", rekao je direktor aukcijske kuće "Interasia" Džefri Šnajder.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poštanska marka prodata za 890.000 dolara

Izvor: Kurir, 03.Jul.2013

HONGKONG - Veoma retka kinseka poštanska marka prodata je na aukciji u Hongkongu za 890.000 dolara...Mala crvena marka iz doba dinastije Ćing nominalne vrednosti od jednog dolara, ima samo 32 kopije, navodi se u saopštenju aukcijske kuće "Interasia"...Svetlo crvena marka simboliše sreću i bogatstvo...

Nastavak na Kurir...

Poštanska marka prodata za rekordnih 890.000 dolara!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jul.2013

Mala crvena marka iz doba dinastije Ćing, nominalne vrednosti od jednog dolara, ima samo 32 kopije, navodi se u saopštenju aukcijske kuće "Interasia"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.