Kineska poštanska marka prodata za 890.000 dolara

Izvor: Blic, 03.Jul.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska poštanska marka prodata za 890.000 dolara

Veoma retka kinseka poštanska marka prodata je na aukciji u Hong Kongu za 890.000 dolara.

Mala crvena marka iz doba dinastije Čing nominalne vrednosti od jednog dolara, ima samo 32 kopije, navodi se u saopštenju aukcijske kuće "Interasia".

Svetlo crvena marka simboliše sreću i bogatstvo u kineskoj kulturi, a vredna je jer je tekst na njoj "poštanski servis dinastije Čing, jedan dolar" previše sitno odštampan zbog čega je bila zatražena druga verzija markice,prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AFP.

Marka je prodata na trodnevnoj aukciji poštanskih marki Kine, Azije i Hong Konga, koja je završena u ponedeljak, a ukupna zarada je bila 71,9 milion hongkongških dolara.

- Filatelija zauzima posebno mesto u kineskoj kulturi, a retke marke su važne kulturne ikone i kulturno blago, poput umetnosti - rekao je direktor aukcijske kuće "Interasia" Džefri Šnajder.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kineska poštanska marka prodata za 890.000 dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2013

HONG KONG - Veoma rijetka kinseka poštanska marka prodata je na aukciji u Hong Kongu za 890.000 dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.