Otvaranje iračko-jordanske granice posle godinu dana

Izvor: RTS, 21.Maj.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje iračko-jordanske granice posle godinu dana

Granica između Iraka i Jordana trebalo bi da bude otvorena posle 11 meseci, što će omogućiti obnovu trgovinske razmene i povratak iračkih izbeglica, saopštila je iračka ambasadorka u Jordanu Safija el Suhail.
Safija el Suhail je navela da će prelaz Trebil biti otvoren za dve nedelje, čim granična oblast Anbar bude u potpunosti očišćena od mina koje su postavili džihadisti Islamske države, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP.
Iračke snage su prethodnih dana proterale snage Islamske države iz grada Rutbe, koji se nalazi na glavnoj trgovačkoj ruti između dve zemlje.
Džihadisti su od 2014. godine kontrolisali veći deo oblasti Anbar.
Irak je u julu prošle godine zatvorio granicu sa Jordanom kako bi džihadiste lišio prihoda od poreza koje su nametnuli teretnim kamionima u graničnoj zoni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvaranje iračko-jordanske granice posle godinu dana

Izvor: RTS, 21.Maj.2016

. Granica između Iraka i Jordana trebalo bi da bude otvorena posle 11 meseci, što će omogućiti obnovu trgovinske razmene i povratak iračkih izbeglica, saopštila je iračka ambasadorka u Jordanu Safija el Suhail.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.