Otmica aviona na letu za Dubai, napadač ubijen

Izvor: Mondo, 24.Feb.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmica aviona na letu za Dubai, napadač ubijen

Pripadnici specijalnih snaga Bangladeša ubili su otmičara, za koga smatraju da je bio naoružan pištoljem, a koji je pokušao da uđe u pilotsku kabinu putničkog aviona Biman Bangladeš erlajnz.

Foto: MONDO/Marko Tanasković

Avion je zbog napada prinudno sletio na aerodromu u Čitagongu, izjavili su danas zvaničnici.

Otmičar koji je pilotu rekao da ima problema sa suprugom i da želi da priča sa premijerom Bangladeša Šeikom Hasinom, ubijen je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što su komandosi upali u avion na međunarodnom aerodromu Šah Amanat u Čitagongu.

Srušio se boing 767 u Hjustonu: Raspao se pri padu!

"Pokušali smo da ga uhapsimo ili da ga nagovorimo na predaju, ali on je odbio, nakon čega je ubijen", rekao je general Motijur Rahman.

Zvaničnik Administarcije za civilno vazduhoplovstvo, Najim Hasan, rekao je da sve ukazuje na to da je otmičar bio naoružan pištoljem i da je oko tela imao eksploziv. Nije poznato da li su pištolj i eksploziv bili pravi.

Pre upada komandosa, svih 142 putnika i većina članova posade je bezbedno evakuisano iz aviona. Jedan član posade je ostao kao talac.

Avion "boing 737" bio je na liniji iz Dake ka Dubaiju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion prinudno sleteo u Bangladešu posle pokušaja otmice

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2019

Avion na letu iz Dake za Dubai prinudno je danas sleteo na aerodrom u bangladeškom gradu Čitagongu pošto je muškarac navodno pokušao da ga otme, saopštilo je ratno vazduhoplovstvo Bangladeša...U incidentu nije bilo žrtava, a osumnjičeni je uhapšen, rekao je zvaničnik ratnog vazduhoplovstva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Pokušaj otmice "boinga 737" s pištoljem igračkom

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 10:52

Daka -- Putnički avion na letu od glavnog grada Bangladeša Dake do Dubaija prisilno u nedelju sleteo zbog pokušaja otmice. Navodni otmičar je ubijen...Kako je preneo Index.hr, bangladeške vojne snage ubile su muškarca koji je nameravao da otme avion koristeći se pritom pištoljem igračkom kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.