Pokušaj otmice boinga 737 s pištoljem igračkom

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj otmice "boinga 737" s pištoljem igračkom

Daka -- Putnički avion na letu od glavnog grada Bangladeša Dake do Dubaija prisilno u nedelju sleteo zbog pokušaja otmice. Navodni otmičar je ubijen.

Kako je preneo Index.hr, bangladeške vojne snage ubile su muškarca koji je nameravao da otme avion koristeći se pritom pištoljem igračkom kao oružjem.

Let BG 147 prevozio je 156 putnika i članova posade. Na samom početku leta, koji je trebalo da traje 25 minuta, neimenovana osoba uzela je, preteći im pištoljem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igračkom, najmanje dva člana posade za taoce i zatražila da razgovara s premijerkom Bangladeša, Hasinom Šeik.

Avion je uspeo prisilno da sleti u bangladeški obalni grad Ćitagong, a snage sigurnosti ubrzo su provalile u Boing 737. Otmičar je odbio da se preda vlastima pa je ubijen. On je od rana zadobijenih od vatrenog oružja preminuo na putu do bolnice, preneo je hrvatski portal.

Navodi se i da je istraga u toku, kaoi da se veruje da je otmica povezana sa emocionalnim problemima, a ne sa terorističkim činom.

Svi putnici su iskrcani i na sigurnom, tako da nitko od putnika i članova posade nije povređen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.