Otkaz ili ostavka: Stiv Benon odlazi iz Bele kuće

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2017, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz ili ostavka: Stiv Benon odlazi iz Bele kuće

Savetnik predsednika SAD Donalda Trampa Stiven Benon podneo je danas ostavku, saopštila je Bela kuća. Njujork tajms je ranije objavio da je Tramp nekim saradnicima rekao da je odlučio da smeni Benona.

"Šef kabineta Džon Keli i Stiven Benon su se saglasili da danas bude poslednji Benonov dan ovde", rekla je portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

Independent piše da je predsednik SAD doneo odluku o smeni Benona i podseća da se takva odluka i očekivala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posle prve provere koju je sproveo šef osoblja Bele kuće Džon Keli, prenose američke TV mreže.

Predsednik i njemu bliske osobe su "raspravljali kada i kako da otpuste Brenona", piše Njujork Tajms i navodi da Tramp navodno nije mogao da odluči da li da zadrži Brenona "još neko vreme".

Benon je bio glavni Trampov savetnik tokom predsedničke kampanje, a smatra se da je on, kao populista, okrenuo Trampa ka jakim nacionalističkim stavovima i oblikova njegove poruke tako da potresu milione Amerikanaca nezadovoljne trenutnim stanjem i svojim položajem.

Jedan zvaničnik Trampove administracije rekao je da je Benon podneo ostavku još 7. avgusta, dok je drugi objasnio da se američki predsednik umorio od strateških pristupa svog glavnog savetnika i da je tražio način da ga se reši.

Pored toga što je poslednjih meseci bio u lošim odnosima sa samim Trampom, Benon je od početka bio u sukobu sa takozvanim globalističkim krilom u Beloj kući, kojem pripadaju Trampov zet Džerad Kušner i direktor Nacionalnog ekonomskog saveta Geri Kon.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Benon napustio poziciju glavnog Trampovog savetnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2017

Glavni strateg američkog predsednika, Stiv Benon, napušta svoju poziciju u Beloj kući, saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders...List "Njujork tajms" je ranije danas javio, pozivajući se na jednu osobu blisku Benonu, da je on 7. avgusta dostavio svoju odluku o ostavci i da je to trebalo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tramp ostao bez glavnog savetnika, Stiva Benona

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2017

Stiv Benon, glavni strateg američkog predsednika Donalda Trampa, smenjen je i napustio je svoje radno mesto, prenosi BBC...Njegov odlazak potvrdila je i portparolka Bele kuće Sara Sanders...Predsednik SAD je doneo odluku o smeni Benona, piše Independent i podseća da se takva odluka i očekivala posle...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.