Sa piste pravac u direktorsku fotelju

Izvor: Večernje novosti, 18.Avg.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa piste pravac u direktorsku fotelju

Houp Hiks (28), nekadašnji model, novi šef komunikacija američkog predsednika ISKUSTVO u radu na polju politike nema, a nije joj ni traženo - Houp Hiks (28), nova direktorka komunikacija u kabinetu Donalda Trampa - imala je dobitnu kombinaciju, a to je petogodišnja povezanost s familijom šefa Bele kuće. Drugarica Trampove ćerke Ivanke, zadužena za odnose njene modne kompanije s javnošću, radila je posao pi-ara i za "big bosa" tokom njegove predizborne kampanje. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pobede Tramp je za mladu, zgodnu brinetu izmislio radno mesto i poverio joj "strateške komunikacije Bele kuće". Pošto je nedavno, posle samo desetak dana provedenih na funkciji, taj posao izgubio Entoni Skaramuči, Tramp - koji Hiksovu u javnosti opisuje kao izvanrednu i prirodnu i neograničeno joj veruje - odlučio je da je ona prava ličnost da popuni nastalu prazninu. Američki predsednik imao je velike muke s ovom funkcijom. Pre nego što je otpustio Skaramučija, jer je "masnim rečnikom" izvređao kolege u Beloj kući, poslove direktora komunikacija tri meseca mu je obavljao Majkl Dubke, koji je dao otkaz. Bivša manekenka i, sa zaradom od 180.000 dolara godišnje jedna od najbolje plaćenih ljudi iz Trampovog tima, Houp Hiks, sada treba da preuzme jednu od najvažnijih funkcija u vrhu američke vlasti. Ona retko daje intervjue, ali je uvek prisutna kad Trampa "propituju" novinari. Čim se, posle pi-ar službovanja u jednoj od Trampovih firmi, priključila njegovoj predsedničkoj kampanji, Hiksova je izbrisala svoj nalog na "Tviteru". Profil na "Instagramu" joj je isključivo privatni. - Ona je timski igrač, ne voli da solira, a u svemu što radi služenje Trampovim interesima joj je prioritet - kažu poznavaoci. NASLOVNE STRANE HIKS je kao model nosila kolekcije modne kompanija Ivane Tramp, radila je i za Ralfa Lorena, a pojavljivala se i na naslovnim stranicama modnih magazina. U politiku je ušla slučajno 2015. godine kada je sa Trampom otišla na njegov prvi put u okviru predsedničke kampanje. Nastavila je tako što je pomagala u vođenju njegovog tviter-naloga, zapisujući ono što je on želeo da kaže.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Otkaz ili ostavka: Stiv Benon odlazi iz Bele kuće

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2017

Savetnik predsednika SAD Donalda Trampa Stiven Benon podneo je danas ostavku, saopštila je Bela kuća. Njujork tajms je ranije objavio da je Tramp nekim saradnicima rekao da je odlučio da smeni Benona..."Šef kabineta Džon Keli i Stiven Benon su se saglasili da danas bude poslednji Benonov dan ovde",...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.