Oteti pakistanski ambasador pojavio se na Al Arabiji

Izvor: Blic, 19.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteti pakistanski ambasador pojavio se na Al Arabiji

Pakistanski ambasador u Avganistanu, koji je nestao u februaru, pojavio se danas na jednom video snimku, na kome je potvrdio da su ga oteli talibani.



Na snimku , koji je objavila katarska televizija Al Arabija, vidi se pakistanski ambasador Tarik Azizudin, okružen naoružanim talibanima. Ambasador je apelovao na vladu u Islamabadu da ispuni zahteve otmičara. Ambasador je, zajedno sa vozačem i telohraniteljem, otet u februaru na putu koji povezuje Peševar i Kabul, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podsećaju agencije.

"Mi smo kidnapovani od mudžadehina, pripadnika talibana. Ja imam probleme sa visokim pritiskom i bolovima u predelu srca", rekao je on u izjavi koja je prevođena na arapski jezik.

Talibani su ranije poručili da su spremni da razmene ambasadora Azizudina

za talibanskog komandira koga su zarobile pakistanske snage bezbednosti.

Talibani se, posle američke intervencije 2001.godine i pada njihove vlade, kriju u pograničnom području između Avganistana i Pakistana. Veruje se da se u tamošnjim planinama nalazi i njihov lider Osama bin Laden.

Poslednjih godina oni su kidnapovali nekoliko stotina lica među kojima je bilo i više stranaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.