Ostojić: Situacija sa izbeglicama se normalizuje

Izvor: Press, 17.Okt.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostojić: Situacija sa izbeglicama se normalizuje

Situacija s prilivom izbeglica iz Srbije i transportom prema Sloveniji polako se normalizuje pošto je od ponoći Mađarska zatvorila prihvat izbeglica, rekao je danas u Opatovcu hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.
             Prema njegovim rečima, prvi autobusi s izbeglicama već su prešli u Sloveniju na putnim graničnim prelazima Macelj i Mursko Središče, preneo je "Večernji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << list". Ostojić je rekao da je tokom protekle noći, nakon nove situacije na terenu, kratko na prelazu u Bapsko vredeo postupak usporavanja priliva izbeglica, kako se ne bi stvorili čepovi i kamp prepunio.  Već u ranim prepodnevnim satima prilv je normaliziran, pa se tako često mogu videti novi autobusi koji dolaze u kamp u Opatovcu. Na novinarsko pitanje da prokomentariše izjave iz Slovenije da  tamošnja vlada nema plan C, Ostojić je rekao da je transport i prihvat izbeglica dogovoren na operativnoj bazi sa slovenskom policijom. "To je hrvatski plan C, a ne slovenački. Oni nisu imali ni plan A, ni plan B. Sa slovenačkom stranom dogovoren je prihvat izbeglica na tri granicna prelaza i toga ćemo se držati", rekao je Ostojić. Komentarišući najnoviju izjavu predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da izbeglice koje dolaze treba prihvatati na službenim graničnim prelazima, on je dodao da Vlada protiv toga nema ništa, ali i "da to predsednica vrlo lako može dogovori sa svojim prijateljima iz Beograda s kojim se susreće u Njujorku".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.