Izvor: RTS, 21.Jul.2020, 11:06

Oslobođena tri taoca u Ukrajini, otmičar baca petarde i preti

U ukrajinskom Lucku odjeknule su eksplozije na mestu gde je naoružani napadač uzeo taoce, javio je dopisnik Union-a sa lica mesta. Objavio je svoje zahteve ukrajinskoj vladi. Oslobodio je tri osobe.
Terorista koji je uzeo za taoce oko 20 osoba u autobusu u Lutsku, oslobodio je tri osobe. Prvi zamenik šefa ukrajinske nacionalne policije upravo se složio sa teroristom o puštanju prva tri taoca.
U grad su ušla oklopna vozila, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << licu mesta je više desetina pripadnika policije i specijalnih jedinica koji pokušavaju da obuzdaju napadača. Kako prenose mediji, policajci su pokušali da priđu autobusu, ali je otmičar zapucao. Prema pisanju medija, među otetima je i ranjeni muškarac.
U grad su ušla oklopna vozila, a na licu mesta je više desetina pripadnika policije i specijalnih jedinica koji pokušavaju da obuzdaju napadača. Kako prenose mediji, policajci su pokušali da priđu autobusu, ali je otmičar zapucao. Prema pisanju medija, među otetima je i ranjeni muškarac.
Kasnije se ispostavio da je otmičar bacao petarde sa prozora i pokušao da obori policijski dron koji je kružio oko vozila, što je potvrdio zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašenko.
On je priznao da policija nije pronašla moguće eksplozivne naprave za koje je napadač ranije govorio da je postavio u blizini.
Gerašenko je istakao da napadač ne dozvoljava da se hrana i piće dostave taocima. On im, takođe ne dozvoljava ni da izvršavaju fiziološke potrebe.
Muškarac Maksim Stepanovič Krivoš, koji se predstavlja kao Maksim Plahoj, uzeo je ranije danas kao taoce 20 putnika jednog autobusa u ukrajinskom gradu Luck.
Nema informacija o eventualnim žrtvama. Prema dosad poznatim informacijama, policija pokušava stupiti u kontakt s otmičarem koji im se javio nakon što je preuzeo kontrolu nad autobusom. RT javlja kako je kazao da je postavio bombu negde u gradu.Ministar unutrašnjih poslova Anton Gerašenko objavio je kako je Plokoj potpisan kao autor knjige "Filozofija kriminala" u kojoj se opisuje njegov boravak u zatvoru.
Šef regionalne policije Jurij Kroška saopštio je da je otmičar na svom Tviter nalogu izneo opšte zahteve i žalio se na sistem.
Policija utvrđuje identitet otmičara, a slučaj je okvalifikovan kao "uzimanje talaca", za šta je predviđena kazna zatvora od sedam do 15 godina.

Terorista koji je oteo putnički autobus objavio je svoje zahteve ukrajinskoj vladi, navodi Union. 
Predsednik Volodimir Zelenski obratio se povodon ovog incident u postu na Fejsbuku. "Sve se radi da se situacija reši bez žrtava. Ja držim razvoj događaja pod ličnom kontrolom", rekao je šef države, napominjući da su policija i bezbednosna služba SBU angažovani.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVLJA SE TALAČKA DRAMA U UKRAJINI: Napadač ostavio poruku na Tviteru, oglasila se i policija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020

Načelnik regionalne policije Jurij Kroško, saopštio je da za sada nema informacija da je neko povređen..U ukrajinskom gradu Luck, naoružani muškarac eksplozivom i oružjem uzeo je kao taoce putnike autobusa...Prema podacima policije, u autobusu se nalazi oko 20 putnika. Centar grada je zatvoren...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Naoružani muškarac drži kao taoce 20 putnika autobusa u Ukrajini

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2020

Naoružani muškarac drži kao taoce 20-ak putnika autobusa na severozapadu Ukrajine, saopštila je policija...Policija je blokirala centar Lucka, grada koji se nalazi oko 400 kilometara zapadno od Kijeva...Otmičar je naoružan i ima eksploziv, precizira policija na Fejsbuku...Policija koja pokušava...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Talačka kriza u Ukrajini: Naoružan drži 20 putnika autobusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020

Muškarac koji je oteo autobus sa 20 talaca u ukrajinskom gradu Luck preti da će daljinski aktivirati eksplozivnu napravu koja je podmetnuta na nekom drugom mestu, saopštila je kancelarija državnog tužioca, a prenosi agencija RIA Novosti...Muškarac je oteo autobus sa oko 20 talaca, a ima eksploziv...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Okončana talačka kriza u Ukrajini: Taoci oslobođeni, policija privela teroristu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2020

KIJEV - Putnici autobusa otetog u ukrajinskom Lucku oslobođeni su nakon što su pripadnici snaga policije zauzeli jurišem vozilo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.