Optužen muškarac za ubistvo mlade novinarke iz Severne Irske

Izvor: RTS, 13.Feb.2020, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen muškarac za ubistvo mlade novinarke iz Severne Irske

Pedesetdvogodišnji muškarac optužen je danas za ubistvo novinarke Lire Meki (29), koja je ubijena tokom nemira u severnoirskom gradu Londonderi u aprilu prošle godine.
On je optužen i za posedovanje vatrenog oružja sa namerom da ugrozi život i postane pripadnik zabranjene organizacije, saopštila je Policijska služba Severne Irske (PSNI), prenosi Gardijan.

Muškarac je uhapšen u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utorak i trebalo bi u četvrtak da bude saslušan pred sudom.
Meki, koja je važila za jednu od najperspektivnijih mladih novinara upucana je dok je pratila nemire u oblasti Kregan 18. aprila prošle godine, a njenu smrt osudili su brojne ličnosti iz javnog i političkog života.
PSNI je saopštila i da su detektivi optužili 52-godišnjeg muškarca za ubistvo novinarke, koju su, kako se navodi, upucali teroristi.
Dodaje se da je optuženi ciljao policiju, ali je promašio metu i pogodio novinarku.
Muškarac je jedan od četvorice uhapšenih u utorak u sklopu istrage.
Lira Meki pogođena je u glavu dok je izveštavala o nemirima koji su izbili na imanju Kregan u gradu Deriju 18. aprila, a pogođena je dok je stajala u blizini policijskog vozila, kada je maskirani napadač ispalio hice prema policiji i okupljenima.
Policajci su joj pružili prvu pomoć i prevezli je u bolnicu, međutim ona je tamo preminula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.